Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla? Tässä artikkelissa kerromme kaiken tarvittavan Olaplexista, K18Hair-tuotteesta ja niiden eroavaisuuksista, sekä samankaltaisuuksia.

Mennään siis suoraan asiaan. Käymme pian läpi mikä Olaplex on, eli mitä Olaplex sisältää ja miten se toimii. Milloin ja missä tilanteissa sitä käytetään. Onko Olaplex vain ammattilaisten käyttämä tuote, sekä kenelle Olaplex sopii parhaiten.

Kerromme myös kaiken oleellisen juuri markkinoille tulleesta K18-hoidosta. Mikä se on, eli mitä K18 sisältää ja kuinka se puolestaan toimii. Milloin ja millaiseen hiukseen K18:a käytetään.

Vertaamme myös näitä kahta brändiä keskenään. Mitä eroa on markkinoille juuri ilmestyneellä K18-hoidolla ja Olaplexilla. Se tärkein ja varsinkin kampaajia kiinnostava kysymys, sulkevatko ne toisensa pois?

Mikä on Olaplex ja sen suuren suosion salaisuus?

Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla?
Kuva: Miraculos Oy (Maahantuoja)

Joitakin vuosia hiusalaa mullistanut Olaplex on tullut jäädäkseen – tarkalleen ottaen 2014 oli läpimurtovuosi. Olaplexia käyttää maailmalla jo miljoonia luottavaisia kampaajia ja asiakkaita, niin myös meillä Kraftiksella. Olet varmasti jo huomannut, että Olaplex vilahtelee hiusalan ammattilaisten somepäivityksissä, palveluissa ja tyytyväisten asiakkaiden antamissa palautteissa, mutta mistä oikein on kysymys?

Kiteytettynä Olaplex on tuote, jonka yksi patentoitu ainesosa mahdollistaa hiuksiin tehtäviä käsittelyitä säästäen hiusten terveyttä ja kauneutta. Eli toisinsanoen, meillä ammattilaisilla on enemmän mahdollisuuksia toteuttaa asiakkaidemme toiveita turvallisemmin.

Hiusta voidaan kyllä hoitaa perinteisillä hoidoilla, mutta Olaplex vaikuttaa hiuksen rikkisidoksiin korjaten hiusta, sekä suojaten pysyviltä happivaurioilta. Hiusta mm. vaalennettaessa ja värjätessä, hiuksen rikkisidoksissa tapahtuu muutoksia. Riippuen käsittelyn luonteesta ja vahvuudesta, on mahdollista, että hiuksen rikkisidokset vaurioituvat – joka siis meidän silmiimme näkyy esim. hiusten hunokuntoisuutena, kiillottomuutena ja pörröisyytenä.

Hiuksien kuntoon vaikuttaa monet muutkin asiat kuin vain hiusten värjääminen ja hiusten luonnollinen laatu. Hius voi myös vaurioitua esimerkiksi seuraavista syistä:

 • Lämpökäsittelyt ( suoristurautojen ja hiustenkuivaajan aiheuttama lämpö )
 • Mekaaninen kulutus ( hiusten harjaaminen ja muotoilu )
 • Ympäristötekijät ( auringonpaiste, ilmankosteus, muut sääolosuhteet ja vapaat radikaalit)
 • Fysiologiset muutokset ( hormonaaliset muutokset, ikääntyminen, stressi, lääkekuurit, elintavat )

Olaplexin patentoitu teknologia koostuu molekyylistä BIS-AMINOPROPYL DIGLYCOL DIMALEATE , joka ei sisällä silikooneja tai öljyjä. Molekyyliä et löydä mistään muusta kosmettikkatuotteesta. Patentin ansiosta Olaplex on maailman johtavin ja ainut hiuksen rakennetta Olaplexin tavoin korjaava tuote. Tässä kohtaa painotamme kohtaa ” hiuksen rakennetta Olaplexin tavoin korjaava”. Se vahvistaa hiusta ja suojaa hiusta rikkivaurioilta. Kaikissa Olaplex-tuotteissa on tuo ainutlaatuinen aktiiviaine (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate), joka mahdollistaa hiuksen rikkisidosten suojaamisen käsittelyiltä jokaisella käyttökerralla.

Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla?
Kuva: Olaplex suomi

Olaplex ei sisällä parabeenejä, sulfaatteja, gluteenia tai muita eläinperäisiä aineita. Olaplex on täysin vegaaninen, eikä tuotetta testata eläimillä.

Milloin Olaplexia käytetään?

Monet asiakkaat ottavat Olaplexin lisäpalveluna jo todella monien eri palveluiden yhteydessä. Yleisin käsitys on, että Olaplexia käytettäisiin vain vaalennusten joukossa. Se onkin mainio työkalu meille ammattilaisille käyttää vaalennustöiden joukossa, jotta pääsemme mahdollisimman hyviin tuloksiin mahdollisimman vähillä vaurioilla. Olaplexia voidaan käyttää myös ihan tavallisten värjäysten ja sävytysten joukossa, jolloin se toimii loistavasti hiusta suojaavana, hoitavana ja korjaavana lisäosana. Värien kesto paranee, kun hiuksen rakenne on paremmassa kunnossa, eli sillä on suora yhteys käyntiväleihin ja värien pitkäkestoisuuteen – hiukset ja kukkaro kiittää. Olaplexia suositellaan myös käytettävän suoritus- ja permanenttikäsittelyiden yhteydessä.

Olaplexia voi käyttää mm:

 • Värjäyskäsittelyissä
 • Vaalennuksissa
 • Rakennekäsittelyt (suoristus- ja permanenttikäsittelyt)
 • Luonnollisten hiusten hoito
 • Kotihoitona

Olaplex-hoitopalvelu on myös suosittu palvelu sellaisenaan. Hoitopalvelun voi tehdä kenelle tahansa. Tuloksena Olaplex-hoidosta jää kauniit, sileät ja pehmeän tuntuiset hiukset. Kun hiuksen rakenne, eli rikkisidokset hiuksessa ja suomukerros ovat ehjät, myös hiuksen luonnollinen kiilto on parempi.
Eli jos kaipaat hemmottelua itsellesi ja hiuksillesi Olaplex-hoitopalvelu on juuri oikea valinta sinulle!

Olaplexia voidaan käyttää milloin tahansa ja kenelle tahansa.

Voiko Olaplexia käyttää kotona?

Kyllä voi. Olaplex-sarja sisältää Olaplex-hoitoa ylläpitäviä kotihoitotuotteita. 2020 Olaplexista tuli markkinoille kotona tehtävä Olaplex-hoitopaketti, joka sisältää No.0 Bond building intensiivihoidon. Se on inansa miedompi versio kuin mitä kampaamossa tehtävä Olaplex-hoito on. Kuluttajille tarkoitettu hoitopaketti on tehokas ja helppo asiakkaan itse käyttää kotioloissa, ilman sen suurempaa tietämystä. Pakettiin kuuluu No.0 ja No.3 ja yhdessä käytettynä saat maksimaalisen tehon hiusten korjaamiseen ja hoitamiseen kotona. Kotihoitopaketteja löydät meiltä liikkeestä tai verkkokaupasta saatavuuden mukaan.

Olaplex-sarja sisältää mm:

Olaplex sarjan tuotteet sisältävät mm:

 • Hapatettu vihreäteeöljy, joka tuuheuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä lisää niiden kiiltoa auttaen ehkäisemään hiusten katkeilua ja kaksihaaraisten syntymistä.
 • Acaimarjauute, joka vahvistaa jokaista hiusta juuresta alkaen. Acaimarja sisältää runsaasti proteiinia, sekä omega-3-, -6- ja -9-rasvahappoja. A-, C-, E- ja B-vitamiinit tukevat hiuksen kuntoa ja auttavat hiuksen kasvussa.
 • Abyssinianöljy on luonnon oma hoitoaine, joka auttaa värin pysyvyydessä ja suojaa hiusta lämpökäsittelyiltä
 • Punainen merilevä kosteuttaa ja pehmentää tehokkaasti ja pitkäkestoisesti.

Käyttöohjeet kotihoidon tekemiseen löytyy artikkelin lopusta.

Pro tips :

 • Hiusten kasvatukseen Olaplexin shampoo ja hoitoaine ovat hyviä, hoitavuuden ja rakennepaikkavuuden vuoksi.
 • Erityisen kuivalle, katkeilevalle hiukselle suosittelemme liikkeessä tehdyn hoitokäsittelyn ylläpitämiseksi kotihoitoa noin kerran viikossa. Hiuksen kunnon mukaan katsotaan onko No. 3 tehohoito pelkästään riittävä, vai onko tarvetta buustata hoitoa No. 0 intensiivihoidolla.
 • Olaplex Bond smoother (korjaava ja hoitava hiuksiin jätettävä muotoiluvoide) ja KEVIN.MURPHY YOUNG.AGAIN kevyt hoitoöljy YHDESSÄ ovat aivan loistava combo! Meidän liikkeessä ehdoton hitti. Tuloksena super pehmeät ja sileät kiiltävät hiukset. Tämä combo on yksi liikkeemme myydyimmistä tuotecomboista.
  Yksinään molemmat tuotteet toimivat loistavasti, mutta yhdessä vielä loistavammin.

Lue myös artikkeli Helpot kiharat, näin onnistut.

Mikä on K18Hair?

Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla?

Ennen kuin pääsemme vertaamaan mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla, käydään vielä läpi
mikä on K18Hair-tuote.

Olaplex on istunut hiusten rakennetta eheyttävien tuotemarkkinoiden ylimmällä pallilla jo pitkään. Tuliko K18Hair jakamaan tuon korkeimman pallin, vai viekö se sijoituspaikan kokonaan itselleen, entä voivatko Olaplex ja K18 jakaa ensimmäisen sijan markkinoilla? Selvitämme sen aivan pian. Käydään seuraavaksi läpi myös K18Hair-tuotteen oleellisimmat seikat läpi selkokielellä.

K18- brändi ilmestyi markkinoille hiljattain ja otti paikkansa markkinoilla ansiokkaasti, sekä saavutti Olaplexin tavoin Kuluttajien suosion. Kymmenen vuoden Kanadassa tehdyn tutkimustyön tuloksena syntyi hiustenhoitoa mullistava peptidi. Nyt tulee vähän Kemian termistöö, mutta pysyt kyllä kelkassa.
Patentoitu K18 peptidi siis syntyi kun 1242 dekapeptidiä tutkittiin ja analysoitiin. Tuo suuri joukko dekapeptidejä siis muodostavat ihmisen koko keratiiniproteiinijoukon.

Ajatella, että joku on niin kiinnostunut pelkästään hiuksesta niin, että omistaa sen tutkimiselle vuosikymmenen. No onneksi näin, koska sen ansiosta meille ammattilaiselle suodaan näitä toistaan ihanimpia ja toimivimpia tuotteita työkaluiksi. Tutkimustyön myötä löytyi siis tieteellinen keino palauttaa kemiallisesti vaurioituneiden hiusten elinvoimaisuus ja terveys.

K18Hair-tuotteet ovat ensimmäisiä ja ainoita tuotteita markkinoilla, jotka jälleenrakentavat kemiallisista käsittelyistä vaurioituneita keratiiniketjuja biomimetiikan avulla.

Wait what? Eikö Olaplex tehnyt saman? Palaamme tähän vertailussa tarkemmin.

Patentoitu K18 peptide palauttaa hiuksen elinvoimaisuuden pysyvästi vain 4min vaikutusajalla. Hiuksen tikapuumaista keratiinirakennetta ylläpitää kolme sidosta, kaksi näistä ovat suola -ja vetysidokset. Näitä kahta sidosta merkittävämpi sidos on rikkisidos, joka on perusta hiuksen kokonaisvahvuudelle. Kun rikkisidos katkeaa kemiallisen tai minkä tahansa muiden vapaiden radikaalien, kuten ympäristöstä tulevien rasitteiden, auringonpaisteen ja sääolosuhteiden myötä – rakenne vaurioituu.

Vaurio vaikuttaa hiuksen koko keratiinirakenteeseen, hiuksen jokaisessa kerroksessa. Tässä tulee se K18 hienoin osuus; K18 peptide muuntautuu hiuksen rakennusaineeksi, osaksi hiuksen rakennetta ja yhdistelee katkenneet rikkisillat pysyvästi ja palauttaa biomiteettisesti koko hiuksen keratiinirakenteen.

K18Hair
Kuva: Frameda

Miten K18-tuotteita käytetään

Kampaamossa

Hiukseen suihkutetaan ammattikäyttöön tarkoitettua teknistä hoitosuihketta ennen väri-, vaalennus- tai rakennekäsittelyä suojaamaan ja korjaamaan hiusta käsittelyn aikana. Lopuksi hiukseen lisätään hiuksiin jätettävä mask-tuote, joka korvaa perinteisen hoitoaineen.

Kampaamossa voidaan tehdä myös K18-käsittely pelkkänä hoitokäsittelynä tai vaikkapa yhdistettynä johonkin toiseen palveluun, esim. leikkauksen yhteydessä. Kampaamossa on ammatilaisten käyttöön tarkoitettu K18 tekninen hoitosuihe, mutta kotona pääset käyttämään samaa hoitotuotetta (mask), kuin mitä kampaajasi käyttää kampaamossa.

Kotona

K18-hoito on mahdollista tehdä myös kotona. Kampaamossa tehtyä hoitoa kannattaa ja suositellaankin tehostettavan kotihoitotuotteella, koska vaikutus paranee progressivisesti 4-6 käyttökerran aikana. Ensin tuotetta suositellaan käytettävän 4-6 pesussa kuuriluontoisesti ja sitten joka kolmannessa tai neljännessä pesussa. Maksimaalinen korjaus ja tulos saavutetaan siis 4-6 käsittelykerran jälkeen.

Kotihoitotuotteet:

Käyttöohjeet kotihoidon tekemiseen löytyy artikkelin lopusta.

Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla?
Kuva: Frameda

Mitä eroa on K18-hoidolla ja Olaplexilla?

Noniin, nyt kun olemme käyneet ”lyhyesti” läpi molempien tuotteiden toimintaperiaatteet, voimme laatia vertailun. Tätä vertailua varten, on tehty paljon taustatyötä selaamalla muualla maailmassa tehtyjä, sekä täällä suomessa tehtyjä (harvoja) artikkeleita ja keskusteluita. Vertailua on tehty myös seuraamalla keskusteluja meidän kampaajien Facebook ryhmissä ja valmistajien omilla kanavilla. Olemme testanneet tuotteita ja pyytäneet palautetta.

Taulukossa vertailussa yleiset perus-seikat.
Taulukon jälkeen käymme läpi tarkemmin näiden kahden tuotteen eroja.

OlaplexK18
Vegaaninen tuoteKylläKyllä
Cruelty freeKylläKyllä
Ei sisällä:
Barabeeneja
sulfaatteja
gluteenia
Ei-Ei
-Ei
-Kyllä / Ei (sisältää hydrolysoitua vehnäproteiinia, joka on käsitelty ja pilkottu, joten se ei ole enään alkuperäisessä muodossaan)
Mahdollistaa haastavat kemialliset käsittelytKylläKyllä
Patentoidut ainesosatKyllä
BIS-AMINOPROPYL DIGLYCOL DIMALEATE
Kyllä
K18 peptide
KotihoitotuotteetKylläKyllä

Tuotevertailu

 • AJANKÄYTTÖ
  Kampaajan näkökulmasta, Olaplex kampaamotyöskentelyssä vie aikaa enempi, kun taas K18 on nopeampi toteuttaa kampaamopalveluna. Olaplex on AJALLISESTA näkökulmasta enempi hemmoitteluhoito.
 • TOIMIVUUS EROT
  Olaplexin patentoitu molekyyli BIS-AMINOPROPYL DIGLYCOL DIMALEATE korjaa, suojaa ja vahvistaa rikkivaurioilta. Olaplexin toimintaperjaatteita ovat mm suojaavuus, ravitsevuus ja korjaavuus. Olaplex korjaa rikkisidoksia, mutta ei pysyvästi. Olaplex suojaa vaurioilta ja tekee hiuksesta terveemmän tuntuisen.

  K18 peptide muuntautuu hiuksen rakennusaineeksi, osaksi hiuksen rakennetta ja yhdistelee katkenneet rikkisillat pysyvästi ja palauttaa biomiteettisesti koko hiuksen keratiinirakenteen. Eli toisin sanoen K18 ei huuhtoudu hiuksesta, vaan muuntautuu osaksi hiuksen omaa rakennusainetta pysyvästi. Se on siis käytännössä sitä mitä hius olisi luonnostaankin. Tässä on Olaplexin ja K-18 tuotteiden ero niiden toimivuuden kannalta.
 • HOIDON YLLÄPITÄMINEN
  Täysin terve ja käsittelemätönkin hius on jatkuvasti alttiina ulkoisille vaurioille, joten ylläpitävä hiusten hoitaminen pätee molempien brändien kohdalla.
  Niin Olaplex, kuin K18-hoidon jälkeen suositellaan hoidon jatkamista kotona.

  Olaplexin kohdalla, ylläpitävänä toimenpiteenä. Olaplexilla on enemmän mahdollisuuksia kotihoidon suhteen. Kaikki Olaplex tuoteperheen tuotteet sisältävät patentoitua ainesosaa, joten ihan shampoo pesuista lähtien voi ylläpitää hoidon tehoa kotona. Päivittäisten tuotteiden lisäksi Olaplex-hoidon voi myös tehdä kotona.

  K18 kohdalla taas, ylläpito tehostaa hiukseen pysyvästi jumautettua rakennusosaa. K18 tuotesarjasta löytyy yksi hoitotuote, joka on samaa tavaraa kuin kampaamossa käytetty hoitotuote (mask). Kotihoidolla, siis korjataan menneisyydessä tapahtuneita vaurioita siinä määrin, kuin on mahdollista korjata. K18 ei niinsanotusti suojaa tulevaisuuden vahngoilta.
 • TUNTUMA HIUKSESSA HOIDON JÄLKEEN
  Luonnollisestikin parhaat tulokset näkyvät vaurioituneessa hiuksessa, koska jo entuudestaan hyväkuntoisessa hiuksessa ei ole mitään korjattavaa. Olaplex hoidon jälkeen hius tuntuu sileältä ja hoidetulta, etenkin Olaplexin voidemaisilla hiuksiin jätettävillä tuotteilla tehostettuna. Tunne voi jatkua pidempäänkin ilman kotihoitamista.
  K18 hoidon jälkeen hius tuntuu ehkä hintsusti hoidetummalta heti hoidon jälkeen, osittain johtuen myös siitä, että hiukseen JÄTETÄÄN tuote, joka tekee hiuksesta entistä pehmeämmän ja hoidetumman tuntuisen. Tunne voi myös K18 kohdalla jatkua pidempään ilman kotihoitoa. Erona Olaplexiin, hiuksesta ei lähde korjausaineet huuhtomalla ja ajankuluessa, ainoastaan rasitus ja ulkoiset tekijät vaikuttavat vaurioiden syntyyn, kuten terveenkin hiuksen kohdalla.

K18 myös pehmentää ja tuo ihanan hoidetun tunteen hiukseen, mutta tulee muistaa, että se ei ole sen pääasiallinen tavoite. Näiden kahden tuotteen jättämä tuntuma hiuksessa on hiukan eri heti käsittelyn jälkeen ja kun aikaa on jo hiukan kulunut.

Ja sitten vielä…

 • HIUKSEN ULKOINEN ESTETIIKKA
  K18 ei ensisijaisesti ole siloittava, kiiltoa tuova tai kosteuttava tuote, kuten Olaplex puolestaan on. Täytyy silti muistaa, että ehjä hius taittaa valoa, joten silloin se myös killtää. Jos hius ei luonnostaan kiillä, ei esimerkiksi K18 lisää siihen keinotekoista kiiltoa.
 • HIUKSEN LUONNOLLISET OMINAISUUDET
  Olaplex tai K18 kumpikaan ei muuta hiuksen luonnolisia ominaisuuksia. Oleplex saa karhean ja pörröisen hiuksen tuntumaan sileämmältä.
  K18 palauttaa hiuksen luonnollista ominaisuutta, eli kihara hius saattaa hyvinkin kihartua entisestään, tämä pätee myös muihin ominaisuuksiin, kuten pörröisyyteen. K18 tekee hiuksesta sellaisen kuin se luonnostaankin olisi.
 • KEMIALLISTEN KÄSITTELYIDEN SUOJA
  Olaplex on hoitavampi ja suojaavampi, kun taas K18 Palauttaa hiuksen alkuperäistä kuntoa ennalleen, eli hius tuntuu vahvemmalta ja on myös vahvempi, sekä pysyvästi korjatumpi. Molemmat mahdollistavat haastavienkin toimenpiteiden teon kampaamossa toimivuutensa ansiosta.
 • TOIMIVUUS ÄÄRITAPAUKSISSA
  Joissakin tapauksissa hius on niin vaurioitunut, että sitä ei voida enää korjata ja. Se pätee molempien tuotteiden kohdalla. Näissä tilanteissa näitä kahta vielä tehokkaampi ratkaisu on SAKSET.
 • KOTIHOITO
  K18 kotihoitotuotteiksi on tarjolla yksi tuote kahdessa eri koossa (näytekokoa saatavilla rajoitetusti), tuotteiden valitseminen on siis tehty helpoksi. Tuote sisältää Patentoidun K18peptidin. Toisaalta Olaplex-tuotteista löytyy kattavammin eri tarkoituksiin tuotteita ja jokaisesta löytyy myös Olaplexin patentoitu molekyyli.
 • HINTA
  Olaplex ja K18 hinnoittelussa ei kovin suurta eroa ole.

Meidän mielipiteemme tuotteista.

Me olemme vielä toistaiseksi pitäneet valikoimissamme molemmat tuotesarjat, sillä emme vielä koe näiden sulkevan toisiaan täysin pois. Ehkäpä jopa jossain määrin täydentävän toisiaan aivan loistavasti. Niin paljon kuin tuotteet muistuttavatkin toisiaan, niiden toiminnat ovat kuitenkin erilaisia ja niiden valintaan voi vaikuttaa eri asiat. Me ammattilaiset voimme toiselle suositella Olaplexia ja toiselle taas K18Hair-tuotteita, riippuen asiakkaan toiveista. Nyt meillä on kaksi loistavaa tuotesarjaa joista voimme valita sen, kumpi palvelee asiakkaan sen hetkistä toivetta paremmin. Ehkäpä joissain tilanteissa molemmista sarjoista löytyy toisiaan täydentävät tuotteet.

Niinkuin jo selvisi, molemmat mahdollistavat haastavienkin käsittelyiden tekemisen, joten valintaamme voi vaikuttaa esimerkiksi ajankäyttö ja se, että haluaako asiakas hemmottelua pitkän kaavan mukaan. Hemmottelua toki molemmat käsittelyt tuovat varmuudella.
Toinen voi haluta siloittavuutta pidempiaikeisemmin, kun taas toinen vain hiukseen vahvuutta ja korjaavuutta, eikä siloisuudella ole niin suurta merkitystä. Toiveita on yhtä monta, kuin on asiakastakin.

Olemme siis vakuuttuneita näistä molemmista ja nähtäväksi jää, jääkö valikoimista toinen pois tulevaisuudessa ja kumpi se olisi, jos näin olisi, vai olemmeko edelleen samaa mieltä kuin nyt, että pidämme molemmat mielestämme aivan mahtavat tuotteet valikoimissa täydentämässä toi. <3

K18 Live-in molecular repair hair mask ja Olaplex No.0 intensiivihoidon käyttöohjeet kotiin:

Allaolevasta painikkeesta pääset verkkokauppaan hommaamaan itsellesi kotihoidot molemmista sarjoista.

Selvisikö sulle näiden tuotteiden erot ja oliko artikkeli mielestäsi hyödyllinen? Jätä kommentti alle ja kerro samalla omat kokemuksesi tuotteista, jos olet jo tuotteita kokeillut. Super kiitos 🙂

Varaa aika itsellesi ja tule testaamaan vaikka molempia hoitoja meille Handmade by Kraftoryyn Tampereelle!

Lue vielä tästä miten meidän ensimäinen vuotemme Kraftiksella meni.