Kaupanväri. Netistä löytyy paljon postauksia kotivärjäyksestä ja postauksia joissa ohjataan kotivärjäyksen saloihin. Osa niistä on ihan hyviäkin, niissä on avattu jopa ammattitermein mitä kannattaa ja mitä ei.

Tässä postauksessa kuitenkin käydään läpi seikkoja miksi hiukset kannattaa värjätä mielummin kampaajalla, sen sijaan, että ostaisi kotiväripurnukan kaupan hyllystä. Mitä eroja näiden kahden välillä on ja mitä tulisi huomioida valintaa tehdessä?

Monet värjäävät hiuksensa kotioloissa, toiset satsaavat kampaajakäyntiin. Mitkä seikat vaikuttavat näihin valintoihin?

Tiedän, että kauppojen hyllystä löytyy pitkä rivi eri merkkien väripurkkeja. Purkkien kannessa komeilee kiiltävät ja loisteliaasti vastavärjätyt hiukset mallin päässä. Se mitä me emme tiedä varmaksi, on se mikä on ollut kyseisen mallin hiusten lähtötilanne ennen värjäystä ja onko väriä lopulta edes toteutettu purkin värillä…

Tiedän myös, että monet onnistuvat kotivärjäyksissä oikein hienosti, eikä ongelmia ilmene. Valitettavasti tämä on melkoisen pieni osuus kotivärjääjiä, jotka onnistuvat värjäyksissä.

Oleellista kuitenkin hiuksia värjätessä on hiusten lähtötilanne. Se määrittää sen mikä kaupanväri hiukseen tulisi laittaa, jotta lopputuloksesta saadaan haluttu. Kuka sen sitten tietää, että mikä väipurkki sopii millekkin lähtötilanteelle? No ei ainakaan se hyllyssä lymyilevä väripurkki…

Kaupanhyllyssä oleva purkki EI pysty analysoimaan hiustesi lähtötilannetta eikä hiuksen kuntoa. Lähtötilanteessa on monesti sekä omaa luonnollista väriä, että keinotekoista värjättyä väriä ja niiden lisäksi, hius saattaa olla jopa neljästä eri kohtaa täysin eri kuntoista keskenään.

Lähtötilanteen ja lopputuloksen välillä ei tapahdu mitään muuta kuin värin levitys pesuhuoneessa ja lopputulos on mitä on.

Analyysin tekee kotivärjääjä itse. Kampaamossa analyysin tekee ammattilainen.

Kaupanväri
pixabay

Suurin osa kotivärjäyksistä kuitenkin päättyy aina epätoivottuun lopputulokseen. Mistä se johtuu?

Kaupanväri sisältää valmiiksi ”kaiken varalta” jo mm. hiukan vahvemmat hapetteet, jotta se mahdollisesti kaikkein huonoinkin lähtötilanne muuttuisi mahdollisimman lähelle haluttua lopputulosta. Mitä se tekee sitten sille lähtötilanteelle, joka on jo hiukan parempi? Vetää ehkä liian tummaksi… Vahva hapete saattaa jopa kirkastaa pohjaväriä ja lopputuloksesta tulee liian kultainen tai mitäikinä. Skenaarioita on yhtä monta, kuin purkkeja hyllyssä.

Purkki ei kuitenkaan näe tai mene takuuseen ostajan hiuksen lähtötilanteesta. Kotivärjääjän lähtötilanne saattaa olla juuri se pahin mahdollinen, juuri siihen väriseokseen mikä purkista ulos tulee.

Kaikki me olemme nähneet tai jopa kokeneet :

 • laikukkaita ja epätasaisia lopputuloksia.
 • Vihertäviä tai keltaisia lopputuloksia.
 • Puhki blondattuja purkkatukkia.
  Näissä kaikissa tapauksissa yhdistyy kaksi asiaa:
  Ammattitaidottomuus ja lähtötilanteen epäsopivuus.

Värjäyksen lopputulokseen vaikuttaa vahvasti myös värioppi. Mitkä sävyt taittavat toisiaan, mitkä peittävät, mitkä korostavat jne.

Ammattilainen käyttää työkalunaan väriympyrää ja sekoittaa värimassat aina lähtötilanteeseen sopivaksi. Oikean vahvuisilla aineilla ja eri massat eri kuntoiselle hiukselle. AINA hiuksen kuntoa kunnioittaen ja säästäen.

Nykyään trendeinä on paljon luonnollisia erilaisin raidoitustekniikoin toteutettuja vaaleita lopputuloksia ja muita erikoisempia tekniikoita vaativia värjäyksiä, joita luonnollisestikin kotivärjääjän on haastava toteuttaa kotioloissa. Edes naapurin avustuksella.

Hinta.

Kaupanvärit maksavat 10€ :n molemminpuolin merkistä riippuen ja kampaaja käynti, hiuksen pituudesta riippuen pyörii 100€ :n molemminpuolin.

Kaupanväri ON edullisempi. Se varmasti onkin monella syynä päätyä ostamaan purkki kaupasta.

Ymmärrän, että hinta on joskus se ratkaisevin tekijä. Jos oikeanlainen, haluttu lopputulos ja laatu painaa vaakakupin toisella puolella enemmän, suosittelen kääntymään ammattilaisen puoleen.

Toisinaan kotivärjääjä joutuu jo hiuksen määrän vuoksi ostamaan 2-3 purkkia väriä. Pahimmassa tapauksessa, korjaamaan samalla purkkimäärällä hiuksensa vielä uudelleen. (= 90€)

Tarkanmarkan asiakkaan eritoten kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Meillä ammattilaisilla on nimittäin tieto ja taito suunnitella asiakkaille värjäyksiä, jotka kestävät aikaa ja pidentävät käyntiväliä valitsemalla oikeat sävyt ja tekniikat värjäyksen toteuttamisessa.

Värjääminen ammattilaisen toimesta.

 • Ammattilainen selvittää hiuksen värjäyshistorian, huomioi hiuksen kunnon ja suunnittelee asiakkaalle sopivan ja toiveiden mukaisen värin.
 • Ammattilainen sekoittaa vaikka seitsemän eri seosta jos lähtötilanne sen vaatii, jotta lopputulos olisi tasainen ja haluttu. Kaupanväri ei pysty samaan.
 • Ammattilainen kertoo asiakkaalle mitä kannattaa ja mitä ei. Mitä hius kestää ja mitä ja ei. Mikä sopii mihinkin ihosävyyn ja mikä ei.
 • Ammattilainen ohjaa asiakkaan käyttämään oikeanlaisia kotihoitotuotteita, jotka pidentävät värin kestoa ja parantavat hiuksen kuntoa, sekä ylläpitävät hiuspohjan hyvinvointia.
 • Ammattilainen kouluttautuu jatkuvasti ja on ajanhermoilla vaihtuvista trendeistä. Tästä syystä ammattilainen pystyy toteuttamaan ne uusimmatkin trendivärjäykset.
 • Ammattilaisen käsittelyssä ei tarvitse itse pähkäillä hiukseen laitettavia värejä. Asiakas voi vain istua rauhassa ammattilaisen palveltavaksi.
 • Ei tarvitse sotkea omaa kylpyhuonetta ja kylpypyyhkeitä, vaan voi rentoutua kampaamon pesupaikalla nauttien rentouttavasta päähieronnasta.

Ammattilainen on ammattilainen. Lista voisi vain jatkua…

Ammattilaisen käsissä.
Kuva: Bixabay
pixabay

Jos harkitset suurenpaa muutosta tai vaikkapa ihan päivitystä nykyiseen, mieti haluatko säästää omaa aikaasi ja vaivaa pähkäilyn suhteen. Haluatko mielummin ottaa aikaa itsellesi hemmottelun muodossa ja antaa ammattilaisen toteuttaa toiveesi turvallisesti ja hiuksesi kuntoa säästäen?

Meillä Kraftiksella on ammattilaiset sinua vastassa ja aina valmiina toteuttamaan niin villeimmät kuin hillitymmätkin toiveesi. Ajan pääset varaamaan TÄÄLTÄ. Jos haluat käydä kurkkaamassa meidän tekemiä töitämme, klikkaa TÄSTÄ

-Sofia